Kurirska isporuka na teritoriji Srbije

Načini plaćanja

Kada odaberete način plaćanja pouzećem to podrazumeva plaćanje isključivo gotovinom, prilikom preuzimanja paketa od kurira ili u radnji. Kurir Vam naplaćuje otkupninu u iznosu Vaše porudžbine, bez dodatnih troškova. Savetujemo da pripremite tačan iznos.
Ovaj način plaćanja podrazumeva avansno plaćanje elektronskim putem ili uplatnicom na šalteru Pošte ili neke od banaka, pri čemu Vam poručeno šaljemo nakon evidentiranja uplate. Kada odaberete ovaj način plaćanja, neophodno je da dobijete potvrdu na Vaš e-mail da je odabrano rezervisano po Vašoj porudžbini i da možete izvršiti plaćanje. Od trenutka dobijanja obaveštenja željeni proizvodi će biti na rezervaciji za Vas naredna 3 dana. Rok za dostavu je 2 do 4 radna dana od momenta evidentiranje uplate.

Isporuka

Nakon poručivanja, bićete obavešteni o statusu Vaše porudžbine putem email-a. Period isporuke porudžbine je 2-4 radna dana. Porudžbine poslate petkom i vikendom biće dostavljene naredne nedelje.
Pošiljka stiže na adresu u periodu od 8-19h. Potrebno je da u tom periodu na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku. Kurir svaku pošiljku pokušava da uruči u dva navrata. Ukoliko Vas kurir ne pronađe na adresi, pozvaće vas na telefon koji ste ostavili prilikom kreiranja porudžbenice i dogovoriti novi termin isporuke. Ukoliko Vas ni drugog puta ne pronađe na adresi, pošiljka se vraća nama.
Za porudžbine čija je vrednost preko 2500,00 din. isporuka je besplatna. U slučaju zamene ili vraćanja robe, troškove vraćanja robe snosi kupac.

Povrat novca


U skladu sa članom 33. Zakona o zaštiti potrošača, ako potrošač ostvari pravo na odustanak od ugovora, smatra se da ugovor nije ni zaključen i nastaju obaveze propisane članovima 34. i 35. ovog zakona. Kod ugovora o prodaji robe koji se zaključuje izvan poslovnih prostorija ili na daljinu, trgovac je dužan da vrati potrošaču sredstva koja je platio po osnovu ugovora. Kupac može očekivati povrat novca samo u slučaju da je poručeno vraćeno u istom stanju u kome je isporučeno odnosno nekorišćeno, neoštećeno i u originalnoj ambalaži. Trgovac je dužan da potrošaču bez odlaganja vrati iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana. Novac se kupcu vraća isključivo uplatom na tekući račun. Ukoliko je pri kupovini odabran način plaćanja pouzećem, kupac je u obavezi da prilikom povrata kupljene robe priloži popunjen obrazac Izjava o odustanku od ugovora zaključenog na daljinu, gde je neophodno navesti broj tekućeg računa na koji se može izvršiti uplata novca. Kada je poručeno plaćeno uplatnicom, elektronski ili na šalteru Pošte ili banke, povrat novca se obavlja na broj računa sa koga je i evidentirana uplata.